Her får du min egen opskrift på stikkelsbærmarmelade:
Stikkelsbærmarmelade
- 1½ kg stikkelsbær
- Ca. 1 kg sukker
- 1 Vaniljestang
- 1 dl vand
Stikkelsbærrene skal nippes og skyldes.
De rensede bær hældes i gryden, tilsæt vandet. Blandingen
bringes i kog.
Mens du venter på dette, flækkes vaniljestangen på langs.
Skrab kornene ud.
Når bærrene er helt kogt ud, tilsætter du vaniljekorn,
stangen og sukkeret. Husk at røre rundt. Herefter skal marmeladen koge 15
minutter mere.
Imens skolder du syltetøjsglassene og lågene. De skoldede
glas og låg skylles i Atamon.
Den færdige marmelade hældes på glas. Glassene lukkes
til med det samme.
Lav en selvklæbende mærkat eller hæng et Manila-skilt på
glasset.
Vupti! Lækkerier til dig selv eller nogen du holder af.
Vupti! Lækkerier til dig selv eller nogen du holder af.
Har du lyst til at prøve at lave saft, marmelade eller andet godt, så er Politikens Syltebog et bud på en bog med et stort udvalg af opskrifter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar