torsdag den 13. juni 2013

Stikkelsbær kan blive til lækkerier

Det tager ikke lang tid, og det smager helt vidunderligt! Det, jeg hér taler om, er stikkelsbærmarmelade. Skulle der være bagt en pandekage eller to, så er stikkelsbær-marmeladen virkeligt godt selskab til disse.



Her får du min egen opskrift på stikkelsbærmarmelade:



Stikkelsbærmarmelade            
  • *      1½ kg stikkelsbær
  • *      Ca. 1 kg sukker
  • *      1 Vaniljestang
  • *      1 dl vand

Stikkelsbærrene skal nippes og skyldes.
De rensede bær hældes i gryden, tilsæt vandet. Blandingen bringes i kog.

Mens du venter på dette, flækkes vaniljestangen på langs. Skrab kornene ud.
Når bærrene er helt kogt ud, tilsætter du vaniljekorn, stangen og sukkeret. Husk at røre rundt. Herefter skal marmeladen koge 15 minutter mere.

Imens skolder du syltetøjsglassene og lågene. De skoldede glas og låg skylles i Atamon.

Den færdige marmelade hældes på glas. Glassene lukkes til med det samme.


Lav en selvklæbende mærkat eller hæng et Manila-skilt på glasset.
Vupti! Lækkerier til dig selv eller nogen du holder af.


Har du lyst til at prøve at lave saft, marmelade eller andet godt, så er Politikens Syltebog et bud på en bog med et stort udvalg af opskrifter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar