søndag den 15. september 2013

Morgentur med forskelligt fokus

Morgenens tur indbefattede først afskridtning af området omkring vores lukkede sygehus. Det må siges, at Abby og jeg havde meget forskelligt fokus. Abby går grundigt til værks. Hænger oppe ved bedkanter, ind langs murer og smutter ind i krattet.


Tror måske et par mus sprang for livet. Får hun lov kan der bruges store mængder af tid. I dag var vejret rigtig dejligt lunt, så hun fik al den tid, hun ville.

Mit fokus var detaljer. Et forladt sygehus med en parkeringsplads. Beplantning, bygninger og arealerne omkring viser hurtigt tegn på forfald.


Herefter gik turen over forbi den store mark med kvæg. Den flødefarvede tyr stoppede med at gumle. Stod bare og stirrede. Abby og jeg stod stille - helt stille - og stirrede retur.Ingen panik på den anden side af el-hegnet. Der blev taget fat på gumleriet igen. Fredeligt ser det ud. Jeg synes, det er godt med et el-hegn... og lidt afstand. For den flødefarvede tyr er vældig stor, som i kæmpe, når man står et par meter fra den.


Abby er skiftevis henrykt over synet - for så at bestemme sig til - at hun hellere må tage halen mellem benene. Gå kontra blive. Snuset bliver der. Der lugter af landbrug.

Skønne detaljer kan også fanges her. Bark. I flere udgaver. Jeg bliver aldrig træt af at kigge på træer og stammer.


 Smukke farver er der også.


Så blev vi enige om, at der var set og snuset nok. 

Ikke så langt fra marken ligger gartneriet "Skovbrynet". I dag havde Gartneren tid og lyst til at sludre på hans vej ud for at sætte 2 dannebrogs flag, der viser, døren er åben. Vi fik vendt store og små ting. Han er i 80érne. Har arbejdet siden han var 5 år. For nogle år siden gad han ikke mere. Det fortalte han sin læge. Svaret fra lægen var: "Du skal bare blive ved med at arbejde. Du har arbejdet i hele dit liv. Holder du op, så sætter du dig i en stol og næste dag, er du død". Gartneren arbejder endnu. For han blev enig med sig selv, at lægen nok havde ret.

I 20 år har vi haft have. Jeg har fået mange gode tips og tricks fra Gartneren. Én gang valgte jeg ikke at følge hans råd. Vi plantede efeu på et ret stort areal. Gartnerens kommentar var: "Efeu er noget være hø. I kommer sgu til at fortryde det". Vi plantede alligevel. Som det dog bare pyntede og var nemt..... nu er det noget værre hø. Kravler op alle vegne, spreder sig ud, hvor det ikke skal være og er stort set ikke til at gøre kål på." 
..... når man ikke vil lytte, så må man jo føle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar